Toisenlainen kesäkuu

Moron!

Tulipahan nähtyä toisenlainen kesäkuun kalastus, lämmintä niin vesi kuin ilmakin, kalojakin liikkui mutteivat oikein suostuneet pysähtymään.

Painelivat vain vauhdilla käpälämonttuun, ainakin käpälästä saatujen lohien määrästä päätellen.

No kalastelin kuitenkin tapani mukaan kesäkuun reissuni pääsääntöisesti väyläkosteella.

Ensimmäinen lupa alkoi oikeastaan hyvin, ensimmäisellä heittovuorolla kunnon lohi kiinni pomperoon, valitettavasti se oli erimieltä siitä mihin

pitäisi mennä, joten annoin ehkä liikaa painetta ja karkuutin sen. Seuraavana aamuna sitten sain narutettua lohijalan ottamaan pomperoon ja vieläpä rannalle saakka.

Seuraava lupa menikin sitten vain nousujen merkeissa, yhtään ei tullut ottamaan perhoon asti, peijakkaat vain kurkkivat mitä se Heikki nyt on keksinyt meidän pään menoksi, no tarpeeksi kiinnostavaa en kuitenkaan ollut saanut aikaiseksi.

Vesi senkun laski ja lämpeni. Seuraava lupa antoi sitten lohijalan, sitten taas tyhjä lupa.

Viides lupa oli sitten ihan nappisuoritus, meritaimen ja limiitti täyteen parilla reilun seiskan lohella.

Sitten olikin pitkä tyhjä kausi, viimeisellä luvalla sitten lohdutus kala, pikku titti.

Kaikenkaikkiaan olin kyllä tyytyväinen, vaikeat olosuhteet kun ovat tupanneet vaivaamaan aina kesäkuun kalastusta, mutta koskaan aiemmin ei näin että kesä oli jo

pitkällä kun puolikuussa tulin , ja vesi elokuun korkeudessa ja lämmössa, harvinaista se oli paikallistenkin mielestä.

Ainahan kalamies olosuhteita syyttää, mutta kun ei osaa niin ei osaa ja sillä siisti.

Ter: h.a.

Erämessut

Olin viikonloppuna erämessuilla Oulussa. Olen käynyt useampaan otteesseen Riihimäen vastaavilla messuilla ja siksi odotin myös Oulun messuilta vastaavaa tunnelmaa. Täytyy todeta, että messut olivat onnistuneet, niin järjestelyiden kuin tunnelmankin osalta. Ehkä Riihimimäellä alue on isompi ja hieman väljempi, mutta muuten noudattelee samaa kaavaa.

Lapin läheisyys ehkä näkyi näytteilleasettajien lukumäräärän kautta paremmin kuin Riihimäellä. Itse olen “Lappi” ihmisiä, joten Lapin korosteinuus ei todellakaan haitannut minua. :) Päinvastoin.

Hankin Savotan uudehkon tuotteen, LJK-modulaaririnkan heidän osastoltaan. Savotalla oli todella asiantuntevaa henkilöstöä esittelemässä tuotteita ja kaupanteko oli todella miellyttävää. Heidän markkinoint -ja myyntipäällikölle erityinen kiitos asiantuntevista neuvoista ja kommenteista. Suosittelen lämpimästi Savotan tuotteita. Itselläni on kokemusta teltoista ja muutamista eri repuista ja rinkoista, joita itselläni on. Tästä uudesta hankinnasta kerron kunhan saan siitä käytännön kokemusta, mutta tuntui ainakin, että hyvin istui selkääni.

Savotan osastolla oli myös nuotioruoka esitys, jossa tarjolla oli peuraa, villisikaa ja foliossa haudutettua siikaa. Ruoka oli todella hyvää ja maukasta.

Perhomessujen antia

Perhomessuilla tuli käytyä… ja kuten ennenkin ei pitänyt mitään hankkia, mutta tulihan sitten ostettua varakahluuhousut (vyötärömalli), vedenpitävä reppu ja jotain perhoja, jotka olivat valmistettu foamista ja aika kestävän oloisia olivatkin. Aika sitten näyttää, kuinka myyntiuhe piti paikkaansa. Mielestäni messut tarjosivat tänä vuonna aika vähän mitään. Parasta antia olivat Kenraali Panchon pojat, jotka kertoivat tulevista ja menneistä ohjelmista ja opetti Hissu hieman Snap T heittoakin yleisölle – onnistuneesti, mielestäni.

Toivottavasti ensi vuonna olisi sitten jotain uutta tarjolla.

 

Aika on rauhoittumisen…

Sorsastus jatkuu ja ainoastaan piiskaava sade on pieni miinusmerkki. Nuotiolta on ollut vaikeaa lähteä jahtiin kun vaihtoehtona on ollut sateinen ja usvainen sää odottamassa – lue paras sorsakeli. Niin sitä on tullut mukavuudenhaluinen. No, onneksi olemme päässeet liikkeelle kaikesta huolimatta. Saalista on tullut niukalti, mutta se ei olekaan pääasia. Kyllä lohtakin on mukava pyytää vaikkei sitä saisikaan vai miten se nyt olikaan….

Nuotio se saa aina mielen rauhoittumaan eikä silmiä meinaa saada “irti” lumoavan nuotion loisteesta.

Syksy lähenee

20120821-095802.jpg

Sorsastuskausi aloitettu poikeuksellisesti täällä pohjoisessa Kemijärven maisemissa. Sorsia on niukalti ja kuulemma myös maalintuja. Kevät on ollut täällä kylmä ja sateinen. Ilmeisesti vaikuttanut pesinnän onnistumiseen. Toissayönä oli lämpötila alimmillaan -5 astetta.

Kyllä kelpaa

Vesi on laskenut, ilmeisesti hieman korkeammalla kuin normaalivesi. Kalojakin on saatu rannalle asti. Kristine – lupatarkastaja – kertoi, että Saarisen Ilkka oli saanut heinäkuun 2. päivänä kalan. Kala oli tarttunut siltamontulla ja koukattiin venerannassa, aika taistelu käytiin.  Puntari pysähtyi 10,07kg lukemiin. Kristinella oli siltamontulla itselläänkin kala kiinni hetken. Veteen punnitus oli antanut kalalle painoa yli 15kg. Oli mennyt menojaan kun veti ylävirtaan. Sinne meni siimat ampumapäineen. Sellaista joelta tällä erää… ja kelitkin on suotuisat tällä hetkellä ainakin.

Pomperointeja III

Moron!
kesäkuun lohireissu on sitten tehty, kylmää sateista ja tuulista keliä, vain pari aurinkoista päivää.
Vietimme Juhan kanssa taas aikamme väyläkosteella pomperoa nakellen.
lohia meni ylös melko paljon ja suuriakin, eivät vain oikein tahtoneet pysähtyä pelipaikoille.
Saimme kalastaa melko rauhassa, enimmillään porukkaa oli 7 miestä suurimmäan osan aikaa kuitenkin vain 3-4 miestä
aika usein olimme Juhan kanssa kahden. Porukat tuntuivat karttavan meitä pinturilla kalastavia, no hyvä niin.
Ensimmäisen kontaktin sain aloituspäivänä, 4,3 kiloinen naaraskala erehtyi puraisemaan pomppoa niin että päätyi haaviin asti. Siitä sitten saimme lohia tasaiseen tahtiin, ei ihan jokapäivä mutta riittävästi kuitenkin, itelle 8 lohta Juhalle 6 lohta.
Kokoluokka ei noussut kovin korkealle, oma suurin painoi 7,1 kg ja Juhan 4 kg. Kauniinpia kelejä olisi toivonut, mutta säällehän ei tunnetusti mitään voi. No heinäkuun viimeiselle viikolle takaisin, paremmalla onnella.
Ter: h.a.

Vaikeaa

Kuulemani perusteella joessa on hvyin kalaa. Tittejäkin on alkanut nousemaan. Kaloja on vain hankalaa saada ottamaan. Ilmeisen kylmää ja koleaa on joella ollut. Oli yhtenä yönä venerannassa jotain saatu aikaankin – kymmenkunta kalaa ylös painoltaan 6-8.5kg,

Ite oon lähdössä pohjoiseen. Pojat taas mukana, katsotaan miten itse pääsen sinne ihan ylös…:)

Return top

INFORMATION

Change this sentence and title from admin Theme option page.